Aage Arbjerg

 
"Sol over nordbyen",

Jeg, Aage Arbjerg, så dagens lys på Hampen Mølle januar 1948 i Nørre Snede Sogn, som ligger på Jyllands højderyg - så med rette kan man sige, at jeg kommer helt ude fra Hampen.

Da jeg var otte år, kom jeg til flodbyen Randers, hvor jeg stadig bor og arbejder. Motivet til billedet ovenfor er taget fra mit kvarter i drenge- og ungdomsårene - mere præcist er det udsigten fra mit værelse i et alment boligbyggeri i den nordlige del af Randers.
Billedets titel er "Sol over nordbyen". Min oplevelse af et blandet kvarter med mange former for byggeri - kvarterer der findes i stort set alle byer i dag.

Jeg maler i en enkel udtryksform, der har sit udspring i den klassiske modernisme og kubismen, der rækker tilbage til Picasso og de danske kubister, Olaf Rude, Jais Nielsen og Vilh. Lundstrøm, hvor man arbejder med klare farver, formen og liniens muligheder, hvor alle motiver har en malerisk værdi i et tilsyneladende figurativt udtryk.
Jeg er delvis selvlært med en håndværksuddannelse som maler suppleret med en periode på Århus Kunstakademi og Kunsthåndværkerskolen i Kolding.
Mit virke har de seneste år været præget af rejser, hvor jeg maler direkte på stedet.
Foruden mit arbejde med maleriet underviser jeg inden for mit område.
 

Aage Arbjerg