Det skal du være opmærksom på, når du afsliber dine trægulve

19 april 2022
Lotte Hindsberg
gulvafslibning i Jylland

advertorial

Lyse, gyldne og varme trægulve passer perfekt til den skandinaviske boligstil, og er du så heldig at bo eller overtage en bolig med trægulve, skal du være opmærksom på, at træ er levende materiale – også gulve – og over tid bliver de triste og grå at se på, og det bliver sværere og sværere at holde dem pæne og rene. Uanset hvor ofte du vasker dem.

Når gulvene er blevet grå og triste at se på skal de afslibes. Det kan du så vælge at gøre i forbindelse med en flytning eller du kan vælge at rydde et værelse af gangen og så få det afslebet. Det kan du vælge selv at gøre eller få gjort af en professionel afsliber. F.eks. Gulvkanonen ApS.

gulvafslibning i Jylland

Det skal du være opmærksom på, når der afslibes

Uanset om du vælger selv at afslibe eller hvis du vælger at få et firma til at afslibe dem så skal gulvene gøres rent inden de bliver slebet. Det er med til at sikre at gammel skidt og snavs ikke ender med at blive slebet ned i gulvene.

Du eller firmaet skal også gå gulvene igennem for løse søm. Løse søm vil ødelægge det dyre sandpapir, når der bliver slebet. Samtidig undgår du at gulvene knirker fremover. 

At lave dette forarbejde er især vigtigt at lave, før du går i gang, hvis du selv vil afslibe gulvene. Årsagen til dette er at du betaler for maskinen i samme øjeblik du forlader butikken, så hvis du først skal hjem og vaske og undersøge gulvene for løse søm, koster det dig penge.

Når dine gulve er afslebet er det vigtigt at de bliver behandlet med lud, lak eller sæbe. Bliver de ikke behandlet og gulvene forbliver ubehandle,t vil gulvene reelt fungere som en svamp og tiltrække skidt og snavs som en. 

Flere Nyheder