Hvad er trapezplader for noget, og hvor bruger man det?

06 maj 2020
Anders Lundtang Hansen
Hvad er trapezplader for noget, og hvor bruger man det?

Trapezplader har ikke noget at gøre med noget, man benytter sig af i et cirkus, selvom navnet godt kunne minde om noget herfra.

Der er heller ikke tale om en træsort, som man bygger terrasser af med videre, trods navnet godt kunne lægge sig tæt op ad en træsort af en bestemt art.

Selvom du måske ikke kender navnet, så er vi ret sikre på, at du ved, hvad trapezplader er for noget, når vi præsenterer en beskrivelse af det for dig:

Det er de plader, der ligner, de er lavet i plastik, og så er de tit tonede, men forholdsvist gennemsigtige alligevel, og man bruger dem til at bygge med, ofte hvor de skal agere som tagkonstruktioner.

Men det skal ikke forstås som plader, man bruger til at bygge permanente tage af, men mere den slags, man bruger på skure eller et udehæng ved en terrasse, hvor man alligevel ikke skal isolere området.

Trapez kommer af det mønster, som de er formet som, da de er “bølgede” og ikke helt lige i det, hvorfor man ofte kan høre dem ruste i vinden, når det blæser, men så ligger de sig også mere fast.

Mønsteret gør dem også lettere at stable, når man skal have samling på dem.

Men noget af det vigtigste er, at det er noget let materiale at arbejde med, det fylder ikke så meget, det er ikke tungt, og de fleste kan finde ud af at bruge det.

Det er let at sætte op og tage ned igen, og siden det ikke er så dyrt, så kan man anskaffe sig en del af det og bygge mange projekter med det.

Måske er det ikke det kønneste materiale at kigge på, men derfor bruger man det også, hvor ikke særligt mange mennesker opholder sig, men mere hvor man opbevarer ting.

Køb trapezplader hos Lavpristræ.

Flere Nyheder