Misbrugscenter i Sønderjylland

26 februar 2022
Marie Pedersen
Misbrugscenter

advertorial

Behandlingscenter med fokus på det hele menneske

Behandlingscenter STIEN ligger i rolige omgivelser i Vojens i Sønderjylland. På stedet tilbydes behandling af alle former for misbrug, samt alkoholisme og ludomani. Der er tale om døgnbehandling, og hvert forløb tilpasses det enkelte menneske. Der er fokus på hver enkelt persons udfordringer og forudsætninger. Alle medarbejdere har en faglig relevant uddannelse, og har således indgående kendskab til konkrete metoder, som bliver brugt i det daglige arbejde på STIEN.

Misbrugscenter

Metoder og rammer

På STIEN benyttes en række forskellige metoder, som alle er anerkendte inden for misbrugsbehandling verden over. Der anvendes både 12-trins modellen, ACT-terapeutisk metode, Gorski tilbagefaldsterapi, gestaltterapi og psykoedukation. Der er ikke to behandlingsforløb der er ens på STIEN, da alle mennesker kommer med helt forskellige historier og livsanskuelser. Personalet hjælper med at udvikle en personlig værktøjskasse til det enkelte individ, som er fyldt med nye strategier, der skal hjælpe vedkommende med at leve et liv uden misbrug og de øvrige udfordringer, der ofte følger med et liv i misbrug.

I arbejdet med at hjælpe mennesker med, at finde sig til rette i en ny tilværelse uden stoffer, er det vigtigt at de fysiske rammer føles trygge. STIEN ligger i et naturskønt område, med udsigt til skov og marker. Gangstier og vandreruter gør det nemt at komme ud i den skønne, danske natur, hvor kroppen kan få lov at røre sig, imens hovedet får ro. Inde i STIENs lokaler er indretningen hjemlig og indbydende, så der er god mulighed for at læse en bog, lave kreative projekter eller fordybe sig i samtale.

Personalet på STIEN ved, hvor stort et skridt det er, at tage det første skridt mod et liv uden misbrug. Derfor kan man booke en uforpligtende samtale samt et besøg på STIEN. Her vil man få en fremvisning af stedet og en snak om, hvilke muligheder man har for at komme i et forløb på stedet. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk.

Flere Nyheder