Ny emalje i dit badekar – når karret skal skinne

Ny emalje i dit badekar - når karret skal skinne

Er dit badekar efterhånden blevet så grimt og slidt at du har opgivet at bruge det som en hyggelig ramme omkring din hjemmespa? Så har du sikkert allerede overvejet om badekarret skal skiftes ud. Dette er dog en temmelig dyr og slidsom affære. Soklen omkring det gamle kar skal brydes ned, badekarret skal bortskaffes, der skal indkøbes nyt badekar og soklen skal mures op omkring dette på ny. Du kan derfor spare mange penge på at lade dit badekar renovere. Dette sker ved en proces der hedder reemaljering eller maling af badekar, hvor den gamle og slidte emalje fjernes og erstattes med en ny en af slagsen.

Hvem kan hjælpe mig med maling af badekar?

Hvis du ønsker at give dit gamle badekar nyt liv er det således oplagt at forsyne det med en ny emalje. En sådan kan nemt og hurtigt påføres af en professionel badekarsmaler. Det er vigtigt at du overlader maling af badekar til professionelle, på samme måde som du aldrig ville forsøge dig med en autolakering på egen hånd. Maling af badekar minder nemlig meget om denne procedure.

Badekarret vil først blive renset op indvendig, og ujævnheder, revner og huller spartles ud. Dernæst slibes og grundes badekarret indvendig, således at karrets inderside fremstår helt glat og jævn. Sluttelig påføres den nye emalje – et komposit produkt bestående af uretan og akryl – ved hjælp af en sprøjte pistol. Emaljen påføres i tynde lag, således at der hele tiden er kontrol med mængden, og så at slut resultatet bliver smukt, skinnende og ensartet. Efter at have hærdet i et døgns tid kan dit badekar atter anvendes til lange, varme karbade.

Den danske håndværker virksomhed Badekarsmaler har specialiseret sig inden for reemaljering af badekar. Du kan altid indhente et skarpt tilbud på ny emalje badekar hos Badekarsmaler – læs mere på badekarsmaler.dk