Tandlæge i Aarhus – find dem online

19 september 2022
admin

editorial

Tandsmerter kan skyldes en række forskellige årsager, fra huller og karies til tandkødssygdomme og infektioner. I de fleste tilfælde kan kilden til smerten identificeres og behandles, men det er vigtigt at opsøge en tandlæge så hurtigt som muligt, hvis du oplever nogen form for ubehag ved tænderne.

Hvorfor har jeg brug for en rodbehandling?

En rodbehandling er en behandling, der bruges til at redde en tand, der er blevet beskadiget af karies eller infektion. Under en rodbehandling fjernes den beskadigede pulpa. Pulpa er det bløde væv inde i tanden, som indeholder blodkar, nerver og bindevæv. Hvis pulpa bliver inficeret, kan det forårsage smerte, hævelse og betændelse. Og så kan det blive nødvendigt med en rodbehandling.

Hvordan foregår en rodbehandling?

En rodbehandling foregår derved at tandens indre renses. Dette sker ved en udboring, hvorved nerven fjernes, og hullet derpå forsegles. Rodbehandlinger kan normalt redde tænder med succes, men nogle gange kan det være nødvendigt at trække tanden ud, og erstatte den med et kunstigt tandimplantat.

tandlæge aarhus

Hvis du har en tand, der er meget ødelagt eller inficeret, vil din tandlæge sandsynligvis anbefale en rodbehandling. Uden behandling kan infektionen sprede sig og føre til alvorlige helbredsproblemer. Symptomerne på en infektion omfatter

– Alvorlige smerter

– Følsomhed over for varme og kolde temperaturer

– Hævelse

– Ømhed, når man bider sig fast

– Ømhed eller dræn i tandkødet

– En lille bule på tandkødet

Under en rodbehandling fjerner din tandlæge den beskadigede pulpa inde i din tand. Når det er gjort, renser og forsegler han eller hun tandens inderside for at forhindre yderligere skader. I de fleste tilfælde vil en rodbehandling

Hvornår har jeg brug for en rodbehandling?

En rodbehandling er normalt nødvendig, når der er stærke smerter eller infektion i tanden. Rodbehandlinger udføres normalt af dygtige og erfarne tandlæger eller endodonter (en type tandlæge, der har specialiseret sig i rodbehandlinger).

Flere Nyheder